Çiftlik Omlet Tarifi

Çiftlik Omlet Tarifi

2 Orta Boy Patates
1 Demet Maydanoz
1 Demet Taze Soğan
4 Dilim Jambon (veya füme et, salam)
10 Yumurta
4 Çorba Kaşığı Sıvıyağ
1 Çorba Kaşığı Tereyağı
Tuz , Karabiber

YAPILIŞ TARİFİ

Patateslerin kabuklarını soyunuz,5 dk. tuzlu suda bekleterek süzün ve ufak küpler halinde kesiniz. Maydanoz ve taze soğanların yeşil yapraklarını çok ince kıyınız. Jambonu iri kibrit şeklinde doğrayınız. Tavada kızdırılmış sıvıyağda önce patatesleri hafifçe pembeleştiriniz. Jambonları ve taze soğanı ekleyip 1-2 dk. çeviriniz. Geniş bir tavada tereyağını eritiniz. Bir kasede yumurtaları hafifçe çırpıp tuz, biber ve kavrulan malzemeyi ekleyiniz. Omlet malzemesini kızdırılmış tereyağına ilave edip kısık ateşte en az 8-10 dk. pişiriniz. Omletin her tarafı pişince düz tabak yardımıyle diğer tarafını çeviriniz. Üzerine kıyılmış maydanoz ve yeşil soğan serperek sıcak olarak servis yapınız.